ARDA Beratung & Bildung kurumu, İBİS Hotel ve KOCAELİ/İzmit Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Yenilikçi ve Yaratıcı Mutfaklar" Proje Stajı Moleküler Mutfak ve Artizan Ekmek uygulamaları geleneksel mutfağın modernleşmesini ve yenilikçi bir yaklaşımla ön plana çıkarılmasına yöneliktir. Bu sebeple yapılan sektör ve müfredat araştırmaları, öğrenci-öğretmen istek ve görüşleri, projemizle Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından katılacak öğrencilerimizin, günümüzün önemli yeniliklerden olan ve dünyada hızla yayılan Moleküler Mutfak Teknikleri ve Artizan Ekmek Uygulamaları konusunda staj eğitimi almalarını gerekli kılmıştır. Projemizle hedeflenen, katılımcılarımızın dünyadaki diğer mutfak uygulamalarını gözlemleyip, yenilikleri keşfetmek, yemek hazırlamanın ve pişirmenin yeni yöntemlerini geliştirerek, mesleki becerisini ve farkındalığını artırmasıdır.
Proje 21 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Almanya Berlinde gerçekleşmiştir. Şuanda yaygınlaştırma aşamasındadır.