Nis

Moda tasarım teknolojileri alanı olarak Sınger Türkiye2nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında okulumuzda bir workshop düzenlenmiştir. Bu etkinlikte öğrencilerimiz kendi çanta ve keselerini tasarlama şansı elde etmiştir.

Nis

14.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı

Sektöre yön veren markalar, yeni ürünlerini IBAKTECH - Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojilerı Fuarı’nda sergiliyor. İki yılda bir düzenlenen ticaret fuarı, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda olan fuara  sektördeki  yenilikleri takip edebilmesi için yiyecek hizmetleri öğrencilerimizle katıldık.

Nis

Grafik ve Fotoğraf alanı öğrencileri Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi gezisine katıldı.

Nis

Okulumuz Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Alanı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus akreditasyonu programına  2023-VET-163458/173829 sözleşme numarasıyla konsorsiyum üyesi olarak dahil olmuştur. Bu kapsamda Bilişim Teknolojileri 11. ve 12. sınıf öğrencilerinden 4 öğrenci İspanya/Valencia kentinde kısa dönem öğrenci hareketliliğine dahil olacaktır. Söz konusu öğrencilere ispanyolca dil eğitimi verilmekte olup, dil becerilerini ölçmeye yönelik sınav uygulanmıştır.

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." M.K.ATATÜRK

Işıl ışıl gözleri geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Okulumuz uygulama anaokulu öğrencilerimiz de coşkulu bir şekilde 23 Nisan bayramını kutladı. Hazırlanan programda emeği geçen tüm anaokulu ve çocuk gelişimi öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

“ÖZGÜR FİLİSTİN” temalı yarışmada 9/F Sınıfı öğrencimiz Ecrin ÜZÜLMEZ’in  1. Olduğu resmin de yer aldığı panomuzla İsrail’in yapmış olduğu katliamın karşısındayız.

Nis

LGS sınavı  öncesi  seçmek istedikleri okul ve alanlara yönelik geziler yapan öğrenciler okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda eğitim verilen tüm alanları gezerek bilgi alan öğrencilere  okul rehber öğretmenimiz Pınar BAYRAKTAR eşlik etti.

Nis

Çocuk Hakları Kulübünün 23 Nisan haftası münasebetiyle  Türkiye’de ‘’Çocukların Katılım Hakkı’’konulu panosu

Nuh Çimento Kız MTAL,

Bakü - Casa cup2024

Gastronomi yarışmasında:

farklı kategorilerde,

Ferdi yarışmalarda 2altın, 1gümüş madalya;

Takım yarışmasında bronz madalya ile ülkemize dönüyoruz.

Öğrencilerimizin yanında olan ailelerini, öğretmenlerimizi ve Alan şefimiz, Sn. Atasever'i kutluyorum.

Okulumuza herzaman destek veren,

SEKTÖRÜN temsilcisi /yetkilisi, TAŞFED Başkanı Sn. Bayram ÖZREK ve yönetimine,

Kocaeli Valisi Sn. Seddar YAVUZ'a,

İzmit Kaymakamı Sn. Yusuf Ziya ÇELIKKAYA 'ya,

IL Milli Eğitim Müdürü, Sn. Ömer AKMANŞEN'e

ilçe Milli Eğitim Müdürü İhsan ÖZKAN'a ,

Kocaeli Kamuoyuna,

Okul Aile Birliği ve yönetimine,

Tüm öğretmenlerimiz'e, şahsım ve okulum adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Nis

Bilişim teknolojileri son yıllarda hızla gelişerek tüm dünyada vazgeçilmezhâle gelmiştir. Bu gelişim iki yönlü olarak  hayatı etkilemiş, bir yandan kolaylaştırmış, diğer yandan da veri güvenliği ve kişisel güvenliğin korunması sorunlarını ortaya çıkarmıştır.

Bu doğrultuda Bilişim Teknoloji Alanımız eni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazanmaları için alanında uzman öğretmenlerimizle eğitim vermektedir.

Ürün şenliğinde otto robot, çizgi izleyen robot, sumo robot ve 3D kalemlikle standta yerini alan Bilişim Teknolojisi alanımıza başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okul müdürü A.Süleyman TOKTAŞ, Müdür Başyardımcısı Hakan YILMAZGİL ve müdür yardımcısı Hacer Asar’ın katkılarıyla Okulumuz coğrafya öğretmeni Şahsenem AK’ın yaptığı Türkiye Turizm Haritası, Kocaeli Turizm Haritası, Yöresel Yemeklerimiz Haritası çalışmalarında Plastik Sanatlar, Grafik ve Fotoğrafçılık ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencileri görev almıştır.

Nis

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı öğretmen ve öğrencileri yıl boyu yaptıkları çalışmaları Üretim Şenliğinde çoşkuyla paylaştılar.Uygulama anaokulunda  mesleki yeterlilik kazanan öğrencilerimiz her alanda donanımlı bir şekilde okulumuzdan mezun olmanın gururunu yaşıyor. Geleceğe en güzel yatırım olan çocuklarımızın ilk öğretmenlerini mesleki donanım, insan sevgisi ile kucaklayan öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuz alanında uzman eğitim kadrosuyla da İzmit’te eğitimde bir marka.

Nis

Başiskele Özel Çocuk Kasabası Anaokulu Kurucu Müdürü aynı zamanda Başiskele Kadın Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Kahraman Aytekin Hanımefendi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri ile buluşarak hem  eğitim hayatı hem mesleki tecrübelerini paylaşırken öğrencilerin katılımıyla etkinlikler de yaparak uygulamalı bilgi paylaşımında bulundu.

Bu güzel sunumu  için Ayşenur Hanıma ve davetleri için alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Her yıl gerçekleşen Üretim Şenliğini gerçekleştirdik. Zümrelerimiz  yıl boyunca ürettikleri ürünleri sergilediler.