KOCAELİ / İZMİT - Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Azerbaycan Bakü  Casa Cup 2024  yarışmasında iki altın, iki gümüş, bir bronz madalya alan Nuh Çimento Kız MTAL l ekibi , ilçe Milli Eğitim Müdürü Sn ihsan Özkan'ı makamında ziyaret etti

@stoktas41 @ihsan55ozkan61 @izmitmem @kocaelimem  #meb

May

Okulumuz Grafik ve Fotoğraf Alanı; bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Geleneksel Atatürk Sergisi'nde etkinliğin ismine yaraşır bir değerimizi konuk etti. 12 yıl boyunca, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında Çankaya Köşkü Kütüphanecisi olarak görev yapan Nuri Ulusu'nun, Atası ile yaşadığı o unutulmaz anılarını derleyen; oğlu Mustafa Kemal Ulusu, Nuh Çimento MTAL Konferans salonunu dolduran öğretmen ve öğrencilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Zaman zaman babası Nuri Ulusu, zaman zaman Sunay Akın'ın seslendirdiği, zaman zaman da kendisinin anlattığı anekdotlarla dinleyenlerin gözlerini yaşartan Ulusu,

derlediği anılarla kaleme aldığı "Atatürk'ün Yanı Başında" adlı kitabını da imzalayarak öğretmen ve öğrencilerimize hediye etti. Gözyaşları, alkışlar ve kahkahalarla devam eden söyleşide Atatürk'ün Kütüphanecisi Nuri Ulusu'nun kişisel arşivinden fotoğraf ve görüntülerle de unutulmaz dakikalar yaşandı. Söyleşi sonunda Okul Müdürü Ahmet Süleyman Toktaş, Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Kübra Olçar Erden, Ulusu'ya ; okulumuz El Sanatları Alanında yapılan seramik Tarihi Saat Kulesi tablosu ve Kübra Olçar Erden'in büyük çini ustası olan babası Sıtkı Olçar'ı anlattığı "Babamı Alan Martı" adlı kitabını hediye ettiler. Okul Müdürü Toktaş, program sonunda yaptığı konuşmada; yaşamı boyunca hafızasında yer edecek, olağanüstü güzellikteki dakikaları yaşama şansına erişmekten duyduğu mutluluk ve gururu ifade ederken, salon alkışlarla çınladı.

May

Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET işbirliğinde yürütülen Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi kapsamında okulumuz Nuh Çimento Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/C sınıfı öğrencileri En Temiz Benim Okulum sloganıyla temizlik ve hijyen konusundaki farkındalığa dikkat çekmek için bir skeç çalışması hazırladı.

May

Solidworks Bulut ile Sürdürülebilir  Teknoloji Tasarımı Yarışması sunumu yapıldı.

May

11F Grafik Ve Fotograf Alanı Seka Bilim Sanat Merkezi Sergi gezisine katılmıştır.

May

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Seka Sanat İhtisas Merkezi Moda Akademisini ziyaret ettik

May

Grafik ve Fotoğraf alanı çok özel misafirlerini “Desen ve Tasarım Atölye”sinde ağırladı.

Okulumuz uygulama anaokulu Gülen Yüzler 4 yaş sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Esengül Çelik, alan şefi Kübra Olçar Erden ve öğrencileri ile birlikte kilden mini çanak çalışması yaptılar.

Çanaklar kurumaya bırakılarak, boyanacak “Anneler Günü” hediyesi olarak miniklerin annelerine verilecek.

Nis

Moda tasarım teknolojileri alanı olarak Sınger Türkiye2nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında okulumuzda bir workshop düzenlenmiştir. Bu etkinlikte öğrencilerimiz kendi çanta ve keselerini tasarlama şansı elde etmiştir.

Nis

14.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı

Sektöre yön veren markalar, yeni ürünlerini IBAKTECH - Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojilerı Fuarı’nda sergiliyor. İki yılda bir düzenlenen ticaret fuarı, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda olan fuara  sektördeki  yenilikleri takip edebilmesi için yiyecek hizmetleri öğrencilerimizle katıldık.

Nis

Grafik ve Fotoğraf alanı öğrencileri Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi gezisine katıldı.

Nis

Okulumuz Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Alanı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus akreditasyonu programına  2023-VET-163458/173829 sözleşme numarasıyla konsorsiyum üyesi olarak dahil olmuştur. Bu kapsamda Bilişim Teknolojileri 11. ve 12. sınıf öğrencilerinden 4 öğrenci İspanya/Valencia kentinde kısa dönem öğrenci hareketliliğine dahil olacaktır. Söz konusu öğrencilere ispanyolca dil eğitimi verilmekte olup, dil becerilerini ölçmeye yönelik sınav uygulanmıştır.

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." M.K.ATATÜRK

Işıl ışıl gözleri geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Okulumuz uygulama anaokulu öğrencilerimiz de coşkulu bir şekilde 23 Nisan bayramını kutladı. Hazırlanan programda emeği geçen tüm anaokulu ve çocuk gelişimi öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

“ÖZGÜR FİLİSTİN” temalı yarışmada 9/F Sınıfı öğrencimiz Ecrin ÜZÜLMEZ’in  1. Olduğu resmin de yer aldığı panomuzla İsrail’in yapmış olduğu katliamın karşısındayız.

Nis

LGS sınavı  öncesi  seçmek istedikleri okul ve alanlara yönelik geziler yapan öğrenciler okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda eğitim verilen tüm alanları gezerek bilgi alan öğrencilere  okul rehber öğretmenimiz Pınar BAYRAKTAR eşlik etti.

Nis

Çocuk Hakları Kulübünün 23 Nisan haftası münasebetiyle  Türkiye’de ‘’Çocukların Katılım Hakkı’’konulu panosu